Club info, welkom bij de A-Ford Club Nederland

Welkom op de Internetpagina’s van de A-Ford Club Nederland. Uw interesse voor de A-Ford is zeer terecht. De charme van een A-Ford bestaat uit een combinatie van verbluffende eenvoud, betrouwbare techniek, duurzame materialen en “verpakt” in een grote variëteit aan stijlvolle carrosseriemodellen in fraaie kleuren. De N.V. Nederlandsche Ford Automobiel Fabriek te Rotterdam verwoordde het in 1928 aldus:

“De Tudor Sedan is een keurig uitziende wagen voor de geheele familie. Hij is economisch in gebruik en onderhoud, comfortabel, betrouwbaar, snel en sterk. Bovendien bezit hij een ongekend accelleratie-vermogen, terwijl den geheel stalen carrosserie, den voorruit van onsplinterbaar Triplexglas en het 6-remmenstelsel, een groote mate van veiligheid waarborgen. De mooie lijn en de aantrekkelijke kleuren geven den wagen een voornaam uiterlijk. De degelijke inwendige bekleding is volkomen in harmonie met het uiterlijk”.
Iedere Official Ford Dealer gaf graag demonstratie, zonder enige verplichting! De advertentie besloot met: “Ga dan eens zelf achter het stuur zitten, dan zult gij verbaast zijn over de gemakkelijke bestuurbaarheid van dezen mooien, ruimen wagen”.

De Ford dealer leverde al dit moois reeds vanaf 1800 harde vooroorlogse guldens, “af fabriek Rotterdam, met bumpers”, dat wel.

Ook met een T-Ford (1908-1927), B-Ford (1932-1934) of een Early American Ford V8 (1932-1948) bent u bij de A-Ford Club aan het juiste adres. Het lidmaatschap van onze vereniging staat namelijk ook open voor de liefhebbers van deze modellen. Op het gebied van de T-Ford en de Early Ford V8 worden er binnen de A-Ford Club regelmatig activiteiten georganiseerd die speciaal betrekking hebben op deze modellen. Vergeet u vooral niet een bezoek te brengen aan de Modellen pagina’s van onze website, waar u informatie vindt over alle Ford modellen binnen onze vereniging.

Graag verwelkomen wij u als nieuw lid of als donateur van onze vereniging. Uitgebreide informatie om eens rustig door te lezen en/of een aanmeldingsformulier kunt u openen door het aanklikken van Clubinformatie en Aanmeldingsformulier.

De redactie van deze pagina’s wordt gevoerd door… Voor vragen met betrekking tot deze site kunt u contact met ons opnemen door middel van het contactformulier.

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze pagina’s.

Copyright 2024 | Deze website is gerealiseerd door Zeg maar Alex websites