Samen is nog leuker

Op zaterdag 8 juni werd de Hoeksche Waard rit, georganiseerd door AFCN en PAC lid Peter Verweij, gereden. Na uitleg over de startplek (een hypermodern agrarisch bedrijf in Nieuw Beijerland) vertrok de stoet auto’s gezamenlijk. Leuk om met elkaar te blijven rijden: je presenteert de auto’s nog beter aan ‘t publiek. Langs lieflijke dorpjes en over landweggetjes, waarvan sommige wegen niet door elk verkeer gebruikt mogen worden.. Voor deze rit werd een uitzondering gemaakt. Een koffiestop bij Fort Buitensluis gaf een mooi uitzicht over de aanwezige auto’s. Hulde aan Peter: de routebeschrijving, (tussen)stops.. er is duidelijk veel tijd in gestoken!
Peter bedankt!
Na de lunch bij de Hoeksche Waard rit op 8 juni (de rit van A-Ford Club Nederland waarbij de PAC was uitgenodigd), verzamelde het PAC bestuur voor museum Louwman en reed samen naar Scheveningen.
Daar volgde een rendez vous in de haven met ander mobiel erfgoed! De stoommachine “Marshall stoomtractor Jubilee” (1920) en de zeesleper “De Furie” (1916, beter bekend van de Sinterklaas intochten en de tv-serie “Hollands Glorie”) wachtte ons op. Er volgde ritje met een vliegende vaart van 10-15 km/uur door Den Haag en Scheveningen: de Jubilee voorop, de Furie bemanning in de kar en de oldtimers erachter. De voor PAC-ers ongebruikelijke routebeschrijving, navigatie middelen en grootte van de motoren werd met plezier bekeken op de Furie. De afsluitende BBQ was gezellig en smaakte naar meer contact tussen verschillende vormen van mobiel erfgoed.
Olav en Furie bemanning: dank voor deze inspirerende middag/avond!

Plaats een reactie op dit item


Copyright 2024 | Deze website is gerealiseerd door Zeg maar Alex websites