Ford Model B 1932-1934

In maart 1932 kwam Ford met 2 nieuwe modellen op de markt ter vervanging van het Model A: het model B en het V-8 model. Qua uiterlijk waren de modellen nauwelijks van elkaar te onderscheiden, maar onderhuids was er een belangrijk verschil: het model B was voorzien van een verbeterde versie van de 4-cilinder A-Ford motor, terwijl het V-8 model was voorzien van Ford’s nieuwe V8 motor.

B-Ford

De 4-cilinder motor van het Model B was ten opzichte van de A-Ford motor sterk verbeterd. Zo werd een betere balans bereikt door de krukas van contragewichten te voorzien, wat zorgde voor een rustige en trillingsvrije loop. Ook werd er druksmering toegepast, waardoor de bedrijfszekerheid en levensduur aanmerkelijk verbeterden. Desondanks werd het Model B geen groot verkoopsucces, wat hoofdzakelijk werd veroorzaakt door de populariteit van het eigen V-8 model. In 1934 heeft men besloten met de productie van het Model B te stoppen en werd alle aandacht gevestigd op het V-8 model.

Mede doordat er veel B-Ford’s tot hotrod zijn omgebouwd of van een V8 motor werden voorzien, is dit model in originele staat thans relatief zeldzaam geworden.

Copyright 2021 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.