Evenementen in tijden van Covid-19

Evenementen in tijden van Covid-19
 
Vorig jaar heeft een groot deel van de geplande ritten helaas niet door kunnen gaan in verband met de maatregelen die door de overheid zijn getroffen om het Covid-19 virus onder controle te krijgen. In de tweede helft van de zomer 2020 hebben we gelukkig als club toch een aantal ritten kunnen organiseren en hebben we elkaar op afstand kunnen ontmoeten.

Dit jaar stond de eerste rit gepland op 18 april, de bollenrit, gevolgd door de oranjerit en een aantal ritten in mei. De coronamaatregelen laten het op dit moment echter nog niet toe om ritten te organiseren in groepsverband. Het bestuur houdt bij evenementen van de A-Ford Club de overheidsmaatregelen in acht. Of een evenement door kan gaan zal dus in beginsel afhangen van de maatregelen die op dat moment gelden.

Het door de overheid gepresenteerde stappenplan voor de versoepelingen van de maatregelen is afhankelijk een aantal factoren, het is daardoor moeilijk te bepalen wanneer ritten weer mogelijk zullen zijn. Als organisator is het lastig hierop in te spelen en zaken te plannen, daarnaast is de organisatie vaak afhankelijk van derden zoals horeca. Naast de vraag of een rit op basis van de maatregelen kan is het dus ook de vraag of het praktisch haalbaar is.

Als bestuur waarderen we de inzet van organisatoren enorm. Er wordt gekeken naar mogelijkheden in plaats van naar beperkingen. Zo kun je op dit moment bijvoorbeeld de route van de bollenrit downloaden via de website om deze doordeweeks op eigen gelegenheid te rijden. Aan de andere kant respecteren we ook het besluit van een organisator die de rit niet door laat gaan, of het nu is omdat er te veel onduidelijkheden zijn of omdat het simpelweg praktisch niet haalbaar is. We doen het voor elkaar en vooral met elkaar.

 
Houd onze website www.a-ford.nl/evenementen in de gaten voor de actuele stand met betrekking tot geplande ritten.

We hopen dat we elkaar binnenkort bij een rit kunnen ontmoeten. Geniet tot die tijd van de A-Ford, B-Ford of Ford V8 op eigen gelegenheid.

Het bestuur

Plaats een reactie op dit item


Copyright 2021 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.